Loading...
Rippikoulut 20202020-05-12T13:17:44+03:00

Rippikoulut 2020

Tärkeää tietoa rippikoulujen uusista muutoksista poikkeustilanteen aikana. Olemme suunnitelmissamme pitäneet tärkeimpänä sitä, että myös poikkeustilanteessa nuoret vahvistuisivat rippikoulun aikana uskossa. Saamme pyytää Jumalan siunausta suunnitelmillemme.

Rippikouluun osallistumisen askelmerkit

Rippikoulun kokonaisuuteen kuuluu seuraavat osat:

 1. Rippikoulun kotiväenilta YouTube-livenä 23.5.2020 klo 18
 2. Yhden viikonlopun etäopetus ja orientaatio
 3. Neljän päivän leirijakso joka päättyy konfirmaatioon

 1. Rippikoulun kotiväenilta YouTube-livenä

Kotiväenillassa käydään läpi etäopetuksen keskeiset asiat. On tärkeää että leiriläiset ja huoltajat osallistuvat yhdessä henkilökunnan kanssa tähän iltaan. Ilta järjestetään etäyhteyksin 23.5.2020 klo 18. Voitte osallistua siihen klikkaamalla alla olevaa linkkiä. Video löytyy myös kapsäkki-youtube tililtä ja SRK:n kotisivuilta.

 1. Yhden viikonlopun kestävä etäopetus ja orientaatio

Etäopetusta varten leiriläinen tarvitsee toimivan nettiyhteyden ja laitteen, jolla voi käyttää Googlen eri palveluita. Käytäntöjä käydään läpi ennen etäopetuksen alkua orientaatiopäivässä. Päivä sijoittuu etäopetusviikon torstaille klo 18. Alla näette tarkat orientaatiopäivät.

Etäopetusta varten jokainen saa oman Google-tunnuksen rippikoulua varten. Tunnukset lähetetään sähköpostitse viikolla 22. Yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta tunnus on muotoa etunimi.sukunimi@kapsakkijutut.fi. Sähköpostiin tulee ohjeet kirjautumiseen. Viikonlopun opetuksessa käydään keskeisiä kristinopin aiheita läpi. Näin saamme väljyyttä kesän leirijaksoon.

Huom! Leiriläinen ei voi osallistua oman Gmail-tunnuksen kautta vaan nuoren tulee käyttää saatua tunnusta

Etäopetuksen ajankohdat leireittäin (koskee kaikkia leirejä):

MAITOINEN         5.-7.6.              alkaen klo 16.             ORIENTAATIO      4.6.   klo 18.

JÄMSÄ                   5.-7.6.              alkaen klo 16.             ORIENTAATIO      4.6.   klo 18.

HANKASALMI      5.-7.6.              alkaen klo 16.             ORIENTAATIO      4.6.   klo 18.

REISJÄRVI             12.6.-14.6.      alkaen klo 16.             ORIENTAATIO      11.6. klo 18.

KALLIO                  12.6.-14.6.      alkaen klo 16.             ORIENTAATIO      11.6. klo 18.

SIIKATÖRMÄ       12.6.-14.6.      alkaen klo 16.             ORIENTAATIO      11.6. klo 18.

RANUA                  12.6.-14.6.      alkaen klo 16.             ORIENTAATIO      11.6. klo 18.

RAUTIOSAARI.   12.6.-14.6.      alkaen klo 16.             ORIENTAATIO      11.6. klo 18.

Opistot avataan etäopetuksen ajaksi leirihenkilökunnalle. Opistolla tarjotaan tukea opetustilanteen luomiseen ja käytännön kysymyksiin. Opistot tarjoavat laitteistot etäopetuksen ajaksi. Isosia ei voida kutsua, jotta väkimäärä saadaan pidettyä alle viidenkymmenen. Ilmoittautuminen osoitteesta www.lyhytkurssille.fi

Alla ajankohdat:

Jämsä 5.-7.6.2020              Ranua ja Reisjärvi 12.-14.6.2020

 1. Neljän päivän kestävä leirijakso ja konfirmaatio

Leirit on jaettu kahteen osaan niin että leirin koko (henkilökunta mukaan luettuna) ei ylitä 50 henkilöä.

Leirin jako kahteen tarkoittaa myös sitä, ettei kaveri välttämättä pääse samalle leirille. Mahdolliset ilmoittautumisvaiheessa ilmoitetut kaveritoiveet eivät valitettavasti ole enää käytettävissämme. Leirien muodostamisen jälkeen tietoa ei saada. Tämä voi aiheuttaa pettymyksiä leiriläisillä. Valitettavasti tiiviin aikataulun vuoksi leirin vaihtaminen on mahdollista vain pakottavan syyn vuoksi (esim. sairastuminen). Vaihtopyynnöt lähetetään sähköpostilla osoitteeseen marika.hietala@srk.fi.

Pienempi ryhmäkoko mahdollistaa tehokkaamman ryhmäytymisen. Haluamme luottaa ja pyrkiä yhteistyössä leirin henkilökuntien kanssa siihen, että jokainen löytää uusia kavereita leiriltä.

Esimerkiksi Siikatörmä 1 jaetaan kahteen osaan A ja B leireihin. Siikatörmä 1A, aloittaa leirin maanantaina klo 10 ja leiri päättyy torstaina klo 10 konfirmaatioon. Siikatörmä 2B aloittaa leirin torstaina klo 15 ja leiri päättyy sunnuntaina klo 15 konfirmaatioon.

Jatkamme konfirmaatioiden suunnittelua viranomaisohjeistusten pohjalta. On hyvä varautua siihen, että leiri konfirmoidaan henkilökunnan ja leiriläisten kesken ja striimataan läheisille. Seuraamme tiiviisti viranomaisten ohjeistuksia koskien konfirmaatioita.

Lähiaikoina leiriläiset saavat paperipostina kirjeen, jossa kerrotaan tarkempia tietoja leiristä.

Rippikouluun ei saa tulla sairaana

Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.

Leiriläinen tai aikuinen ei saa tulla rippikoulun leirijaksolle, jos hänellä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Jos rippikoululainen sairastuu leirin aikana, hänet siirretään aikuisen valvonnassa välittömästi erilliseen tilaan odottamaan vanhempiaan. Vanhemmille ilmoitetaan, että he tulevat hakemaan lapsensa leiriltä.

Riskiryhmään kuuluvien osallistuminen

Huoltajat ilmoittavat, mikäli oma lapsi ei voi osallistua leirille riskiryhmään kuulumisen tai muun syyn vuoksi. Leirille osallistumisesta voi kysyä neuvoa lasta hoitavalta lääkäriltä. Tämä on tärkeää erityisesti silloin, kun lapsella tai hänen perheenjäsenellään  on vaikea perussairaus tai puolustuskykyä heikentävä lääkitys, joka lisää riskiä vakaville infektioille.
Mikäli nuori ei voi osallistua leirijaksolle, näille rippikoululaisille pyritään järjestämään mahdollisuus suorittaa rippikoulu vielä loppuvuoden aikana. Pyydämme olemaan heti yhteydessä Marika Hietalaan sähköpostitse marika.hietala@srk.fi.

Terveydellisiä suosituksia leirille valmistautumiseen

Leireillä noudatetaan terveydenhuoltoviranomaisen antamia suosituksia, jotka koskevat mm. turvaetäisyyksiä ja lähikontaktien välttämistä sekä käsihygieniaa. Vanhempia pyydetään korostamaan lapsille leirillä annettavien ohjeiden noudattamisen tärkeyttä.
Tällä hetkellä hengityssuojainten käytöstä ei ole selkeitä viranomaisohjeita ja niiden käyttö perustuu omaan harkintaan. Vanhempia pyydetään seuraamaan ja noudattamaan terveydenhuoltoviranomaisten suosituksia ja oppilaitosten käytäntöjä.

Seuraamme tiiviisti viranomaisten ohjeistuksia ja suosituksia. Tiedotamme mahdollisista uusista muutoksista heti kun mahdollista.

Vuoden 2020 rippikoulujen ”usein kysytyt kysymykset”

 1. Miten ja milloin konfirmaatiot järjestetään?

Konfirmaatio järjestetään leirin päätyttyä. Ensimmäisen ryhmän konfirmaatio torstaina klo 10 ja toisen ryhmän konfirmaatio sunnuntaina klo 15

 1. Minkä mittainen leiri tulee olemaan jos kesällä pääsemme leirille?

Neljä päivää. Ensimmäisen ryhmän leiri alkaa maanantaina klo 10 ja päättyy torstaina klo 10 konfirmaatioon. Toinen ryhmä aloittaa leirin torstaina klo 15 ja päättyy sunnuntaina klo 15 konfirmaatioon.

 1. Miten huomioitte riskiryhmään kuuluvat?

Haluamme varmistaa riskiryhmiin kuuluvien leiriläisten osallistumisen turvallisesti. Heille leiri järjestetään myöhemmin syksyllä syyslomien aikaan tai ensi vuonna. Leirikeskuksissa huolehditaan turvallisuudesta viranomaisten suositusten ja määräysten mukaisesti.

 1. Ketkä osallistuvat etäopetukseen?

Kaikki osallistuvat etäopetukseen.

 1. Miten etäopetus toteutetaan?

Etäopetus toteutetaan oman leirin kesken. Jokaiselle rippikoululaiselle ja henkilökunnalle muodostetaan googlen tunnukset, joilla he kirjautuvat oman leirin opetusalustalle. Alustana toimii Googlen G Suite. Opetuksessa tulee olemaan teemoja joita käydään läpi sekä ryhmäkeskusteluja leiriläisten kanssa. Etäopetus toteutetaan kesäkuun viikonloppuna. Jokaiselle leiriläiselle ja henkilökunnalle tulee sähköpostilla ajankohta milloin opetus alkaa. Opetus kestää perjantaista sunnuntaihin.

 1. Tarviiko kotiseurakuntaan tutustumista suorittaa?

Kotiseurakuntaan tutustuminen pitää suorittaa oman kotiseurakunnan ohjeistuksen mukaan. Ottakaa yhteys kotiseurakuntaan ja kysykää miten se tässä tilanteessa voidaan suorittaa. Jakson päätyttyä, pyytäkää todistus suoritetusta kotiseurakuntaan tutustumisesta ja tuokaa se leirille.

 1. Voinko siirtää rippikoulun ensi vuoteen?

Rippikoulun siirtäminen ensi vuoteen ei onnistu. Meillä ei ole henkilökuntaa eikä tiloja tarpeeksi yli 5000 leiriläiselle. Tänä vuonna pääsette nauttimaan riparista aivan yhtä paljon!

 1. Onko eräleireillä vaellusta?

Eräleirien vaelluksia pyritään toteuttamaan pienimuotoisina. Leiriohjaajat tekevät parhaansa että eräleirin tunnelmaa saataisiin leireille.