Kapsäkki – Elämää ihmettelemässä 26.6.2018 06:35 | Päivämies

Pyöritän lämpimänä loppukesän aamuna hyppynarua lasten ja kärpästen ympäröimänä. Käsi on jo vähän väsynyt, mutta mieli on virkeä ja iloinen. Lapsi toisensa jälkeen käy innoissaan pyörähtämässä hyppynarussa. Heitä katsellessani suuni kääntyy hymyyn. Tuuletan mielessäni: sain ihan parhaan kesätyöpaikan!

Minulla itselläni on työkokemusta vain parin kesän verran. Tälle kesälle en saanut töitä useista hakemuksista huolimatta. Aluksi se tuntui turhauttavalta ja stressaavaltakin, mutta huomasin, että pystyn nyt tarvittaessa olemaan kotona auttavana kätenä ja rentoutumaan kunnolla ennen seuraavaa lukiovuotta.

Kesätyöpaikat ovat nuorille usein valtavan hieno ja hyödyllinenkin kokemus. Erilaisissa töissä oppii toimimaan erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten kanssa. Kesätöistä saa usein myös hyvää viitettä omaa tulevaisuutta varten.

Parhaimmillaan kesätöiden anti on todella suuri. Yllättävältäkin alalta saattaa löytää itselleen tulevaisuuden ammatin, ja erilaisten työtehtävien myötä saa kokea uusia asioita. Uudet haasteet ja vastuut antavat monesti aivan uudenlaisia näkökulmia asioihin, ja sitä kautta saa myös kasvaa ihmisenä.

Olen huomannut, että parhaat kokemukset tulevat monesti siitä, kun uskallan mennä kohti tuntematonta ja kohdata vähän pelottaviltakin tuntuvat asiat, vaikka tuntuisi helpommalta perääntyä.

Aina omalle kohdalle sattunut työ ei tunnukaan sopivalta, tai vaikkapa työympäristö voi olla epämukava. Kesätyökin on Jumalan lahjaa. Mieluisasta työpaikasta saa olla kiitollinen. On hyvä muistaa, että haastavillakin työkokemuksilla on Taivaan Isän tietämä tarkoitus.

Teksti: Lotta Säkkinen
Kuva: Ella Säkkinen

Julkaistu Päivämiehessä 20.6.2018